Pálení čarodějnic a Putování za čarodějnicí 2016

17.06.2016 00:00

 

FOTOGALERIE      sdhvlasatice.rajce.idnes.cz/30.4.2016_Paleni_carodejnic_Vlasatice/

 

Malé čarodějnice a čarodějové opět zahájili svojí výpravou za čarodějnicí program "Pálení čarodějnic". Více níže viz. článek "Dětské čarodějnice" naší členky Mgr. Pavlíny Konečné.

Krásné počasí dávalo posledního dubnového dne již od rána znát, že by se Pálení čarodějnic mohlo, tak jako v předešlých ročnících, vydařit. Přípravy probíhaly díky výbornému kolektivu jako na drátkách a až na drobné nedostatky jsme byli oproti jiným rokům hotovi s předstihem. Toalety a kamion se podařilo zajistit opět sponzorsky, za což děkujeme firmě Sebak a autodopravci René Jelínek. Naší nemilou tradicí se stalo, že jsme opět byli z námi neovlivnitelných důvodů na poslední chvíli nuceni k najmutí nových kapel a zvukaře. O poslech a zábavu se tentokrát postarali RAIN a Rage´n´Dust. Kapelám se podařilo navodit dobrou atmosféru, ale z ekonomického hlediska si, pokud neseženeme amatéry jako v minulosti, budeme muset vystačit pouze s jednou kapelou. Jako každý rok jsme nevybírali vstupné, proto byl počet návštěvníků odhadnut a účast byla zhodnocena přibližně stejně jako v minulém roce. Kvůli chladnějšímu počasí ve večerních hodinách část návštěvníků odešla již před půlnocí, ale zábava probíhala až do ranních hodin. Pálení čarodějnic je snad pro naši obec již tradicí, ve které se budeme snažit pokračovat i nadále.

Děkujeme všem za zajištění dětské části, občanům za trpělivost při nočním vystoupení hudebních skupin, škole za zapůjčení školního hřiště, obci, sponzorům a hlavně všem, kdo nám s přípravou a průběhem pomáhali.

Karel Valenta

 

Dětské čarodějnice - Putování za čarodějnicí

Rok se s rokem sešel a opět nastal den „D“. Malé čarodějnice s čaroději se sešli v 17 hodin u Obecního úřadu a netrpělivě čekali, kdy se objeví černokněžník s čarodějnicemi, od kterých se dozví, co je letos čeká. Letošní putování se neslo v duchu „Čarodějnická kuchyně“. Naše ratolesti plnily různě těžké úkoly. První úkol byl sběr havěti, ve druhém pavoučí síť, u třetího sbírali do čarodějnických kotlíků různý hmyz, při kterém vyřkli zaklínadlo a za vše doposud zvládnuté, dostali sladkou odměnu. Posilněni se vydali dál. Čtvrtý úkol byl trefit cíl a v závěru ukázali obrovskou sílu, kdy přemohli obry a získali tak čarodějnici, kterou si odnesli na hřiště. Děti dostaly velkou čokoládu, špekáček a pití. Závěrem je ještě čekala čarodějnická diskotéka, kterou přivolávali noc, aby čarodějnici mohli upálit. Všechny děti se zapojovaly, snažily se a ukázaly, jak moc jsou šikovné.

Děkuji všem, kteří pomáhali s přípravou a organizací dětských čarodějnic a všem dětem vzkazujeme: „Již nyní se na vás moc těšíme, jak si to za rok opět pořádně společně užijeme!“

Mgr. Pavlína Konečná